Afspraken met betrekking tot extra uitrusting.

In het huidig reglement staat dat de kleur van de zichtbare onderkleding (T-shirt en broek) identiek dient te zijn aan de uitrusting.

Daarom dat we jullie aanraden dat jullie bij aanschaf opteren voor een zwarte T-shirt of Broek.

In 2017 keurde de FIBA een nieuwe regel goed, dat de extra uitrusting van een team (sleeves, polsbandjes, zichtbare tape, hoofdbedekking, braces, haarband, kousen, …) voor alle spelers in dezelfde kleur dient te zijn. Dit is echter nog geen regel in Vlaanderen, maar we verwachten dat dit op termijn hier ook een regel wordt.

Om eventueel onnodige kosten in de toekomst te vermijden, vragen we dat iedereen bij aankoop van nieuwe onderkleding of extra uitrusting (sleeves, polsbandjes, zichtbare tape, hoofdbedekking, braces, haarband, kousen, …), deze in de zwarte kleur te kopen.